Bæredygtighed

Bæredygtighed står højt på agendaen hos Orkla. Vi ønsker at tage vores del af ansvaret og bidrage til at løse de globale udfordringer med hensyn til sundhed og bæredygtighed. Det gør vi blandt andet ved at udvikle sundere madvarer, reducere madspild og lancere nye produkter, som repræsenterer gode miljøvalg i hverdagen.

Vi har i flere år engageret os i at passe på regnskoven, og vi arbejder målrettet på at undgå, at de råvarer, vi bruger i Orklas produkter, bidrager til afskovning.

I vores bæredygtighedsstrategi har vi sat tydelige mål for vores arbejde hen imod 2025, og vi har fremhævet fire hovedområder, hvor Orklas indsats vil være vigtig både for samfundet og for vores langsigtede værdiskabelse. Bæredygtig vækst er den nye norm for erhvervslivet. Som en stor nordisk virksomhed har vi hos Orkla et ansvar for at føre an i vores branche. I godt selskab med Global Compact initiativer i hele verden satte vi i 2015 FN’s nye globale mål for bæredygtig udvikling på agendaen. Vores koncernchef Peter A. Ruzicka har personligt underskrevet en forpligtelse omkring FN’s bæredygtighedsmål.

Vores holdning

Vi ønsker at tage ansvar for, hvordan vores virksomhed påvirker samfundet omkring os. Samtidig vil vi bidrage til en mere bæredygtig fremtid igennem produktudvikling og forbedringstiltag, som skaber værdi både for samfundet og for Orkla. Vores principper er baseret på en erkendelse af, at vi har ansvar for at drive vores virksomhed med respekt for mennesker og miljø med muligheden for at skabe positive resultater for samfundet omkring os.

Her er noget af det vi har opnået

  • 90 ton mindre salt i vores produkter i 2016
  • 640 ton mindre sukker
  • Orklas samlede indkøb af palmeolie er reduceret med 20.600 ton
  • 400 Orkla produkter er UTZ-certificeret

Orkla er igen med på Dow Jones' indeks over bæredygtighed

For 8. år i træk belønnes Orklas indsats inden for bæredygtighed med en plads på det anerkendte Dow Jones Sustainability Index.

Læs mere

Vi bidrager til FN’s bæredygtighedsmål

De globale udfordringer med hensyn til bæredygtighed kræver en fælles indsats fra erhvervslivet og myndighederne. Hos Orkla vil vi bidrage til at nå FN’s globale mål for bæredygtig udvikling.

Læs mere