Bæredygtighed

Bæredygtighed står højt på agendaen hos Orkla. Vi ønsker at tage vores del af ansvaret og bidrage til at løse de globale udfordringer med hensyn til sundhed og bæredygtighed. Det gør vi blandt andet ved at udvikle sundere madvarer, reducere madspild og lancere nye produkter, som repræsenterer gode miljøvalg i hverdagen.

Vi har i flere år engageret os i at passe på regnskoven, og vi arbejder målrettet på at undgå, at de råvarer, vi bruger i Orklas produkter, bidrager til afskovning.

I vores bæredygtighedsstrategi har vi sat tydelige mål for vores arbejde hen imod 2025, og vi har fremhævet fem hovedområder, hvor Orklas indsats vil være vigtig både for samfundet og for vores langsigtede værdiskabelse. Bæredygtig vækst er den nye norm for erhvervslivet. Som en stor nordisk virksomhed har vi hos Orkla et ansvar for at føre an i vores branche. I godt selskab med Global Compact initiativer i hele verden satte vi i 2015 FN’s nye globale mål for bæredygtig udvikling på agendaen. Vores koncernchef Peter A. Ruzicka har personligt underskrevet en forpligtelse omkring FN’s bæredygtighedsmål.

Ernæring og sundhed

Gøre det nemmere at leve sundt.
Læs mere

Fødevare- og produktsikkerhed

Sikre produkter er et spørgsmål om tillid.
Læs mere

Bæredygtige indkøb

Samarbejde for bæredygtige råvarer.
Læs mere

Hensyn til miljøet

Et stærkt engagement for miljøet.
Læs mere

Omtanke for mennesker og samfund

Stærkt lokalt engagement for bæredygtighed.
Læs mere

Orklas års- og bæredygtighedsrapport for 2018

Orklas årsrapport for 2018 inkluderer også koncernens bæredygtighedsrapport og er nu blevet offentliggjort.

Læs mere

Fremgang i arbejdet med bæredygtighed

I Orkla gør vi hele tiden fremskridt i bestræbelserne på at integrere bæredygtighed i vores aktiviteter. Bæredygtighed er en stadigt vigtigere kilde til innovation og vækst.

Læs mere

Vores holdning

Vi ønsker at tage ansvar for, hvordan vores virksomhed påvirker samfundet omkring os. Samtidig vil vi bidrage til en mere bæredygtig fremtid igennem produktudvikling og forbedringstiltag, som skaber værdi både for samfundet og for Orkla. Vores principper er baseret på en erkendelse af, at vi har ansvar for at drive vores virksomhed med respekt for mennesker og miljø med muligheden for at skabe positive resultater for samfundet omkring os.

Her er noget af det, vi har opnået

  • 80 tons mindre salt i vores produkter i 2017
  • 1040 tons mindre sukker i vores produkter i 2017
  • De fleste af Orklas madvare-, chokolade-, kiks- og snackselskaber har erstattet al brug af palmeolie med sundere alternativer.
  • 530 Orkla produkter er UTZ-certificerede
  • Vi har øget andelen af marine råvarer fra MSC certificeret fiskeri fra 81 % til 92 %
  • Omkring 220 af vores produkter er MSC certificeret

Læs mere om vores bæredygtighedsarbejde i Orklas årsrapport for 2018.