Bæredygtighed

Bæredygtighed står højt på agendaen hos Orkla. Vi ønsker at tage vores del af ansvaret og bidrage til at løse de globale udfordringer med hensyn til sundhed og bæredygtighed.

 

 

Det gør vi blandt andet ved at udvikle sundere madvarer, reducere madspild og lancere nye produkter, som repræsenterer gode miljøvalg i hverdagen.

Vi har i flere år engageret os i at passe på regnskoven, og vi arbejder målrettet på at undgå, at de råvarer, vi bruger i Orklas produkter, bidrager til afskovning.

I vores bæredygtighedsstrategi har vi sat tydelige mål for vores arbejde hen imod 2025, og vi har fremhævet fem hovedområder, hvor Orklas indsats vil være vigtig både for samfundet og for vores langsigtede værdiskabelse. Bæredygtig vækst er den nye norm for erhvervslivet. Som en stor nordisk virksomhed har vi hos Orkla et ansvar for at føre an i vores branche. I godt selskab med Global Compact-initiativer i hele verden satte vi i 2015 FN’s nye globale mål for bæredygtig udvikling på agendaen.

Ernæring og sundhed

Gøre det nemmere at leve sundt.
Læs mere

Fødevare- og produktsikkerhed

Sikre produkter er et spørgsmål om tillid.
Læs mere

Bæredygtige indkøb

Samarbejde for bæredygtige råvarer.
Læs mere

Hensyn til miljøet

Et stærkt engagement for miljøet.
Læs mere

Omtanke for mennesker og samfund

Stærkt lokalt engagement for bæredygtighed.
Læs mere

Orklas bæredygtighedsrapport for 2021

Orklas årsrapport for 2021 inkluderer også koncernens bæredygtighedsrapport.

Læs mere

FNs bæredygtighedsmål

Vores bæredygtighedsarbejde støtter FNs globale bæredygtighedsmål.

Læs mere
Orkla bæredygtighedsrapport

Orkla Sustainable Life Barometer 2021

De sidste tre år har Orkla gennemført en undersøgelse af forbrugernes holdninger til bæredygtighed og grønne fødevarer. Klik ind på rapporten og få indblik i resultaterne, samt udviklingen de seneste tre år, for Orklas hjemmemarkeder

Læs rapporten

Orkla Danmarks bæredygtighedsberetning 2020/21

Orkla Danmarks bæredygtighedsberetning omfatter bæredygtighedstiltag i Orkla Foods Danmark og Orkla Confectionery & Snacks Danmark.

Bid for bid mod en mere bæredygtig hverdag

Vores holdning

Vi ønsker at tage ansvar for, hvordan vores virksomhed påvirker samfundet omkring os. Samtidig vil vi bidrage til en mere bæredygtig fremtid igennem produktudvikling og forbedringstiltag, som skaber værdi både for samfundet og for Orkla. Vores principper er baseret på en erkendelse af, at vi har ansvar for at drive vores virksomhed med respekt for mennesker og miljø med muligheden for at skabe positive resultater for samfundet omkring os.