Topbillede-news-aspect-ratio-16-9

Orkla køber leverandør af brødbaserede convenience-produkter

Gennem det helejede datterselskab Orkla Foods Danmark A/S har Orkla indgået aftale om at købe 90 procent af aktierne i Easyfood A/S, en dansk producent af brødbaserede convenience-produkter til «out of home»-kanalen.

21. december 2018

Stadig flere forbrugere spiser uden for hjemmet. På basis af denne trend har Easyfood siden år 2000 etableret sig som en solid leverandør til «out of home»-markedet i Danmark med en voksende kundebase, som bl.a. omfatter butiksbagerier, kiosker, cafeer, benzinstationer og foodservice-aktører.

– Easyfood er godt positioneret i et voksende marked for convenience-produkter. Orkla har en stærk position i dansk dagligvarehandel, herunder en lang række fødevarekategorier. Med opkøbet af Easyfood styrker vi vores position på «out of home»-markedet samt i kanaler med højere vækst end den traditionelle dagligvarehandel, siger Carsten Hänel, CEO for Orkla Foods Danmark.

– Orkla er Nordens ledende mærkevareselskab og vil tilføre værdifuld kompetence og støtte i Easyfoods fremtidige vækst. Sammen vil de to selskaber være godt positioneret til at møde nye forbrugervaner, og jeg ser frem til at være med på den videre rejse, siger Flemming Paasch, CEO for Easyfood.

Easyfood har i dag 144 ansatte. Selskabets hovedkontor, lager og produktion ligger i Kolding, Danmark, hvor virksomheden blev grundlagt i år 2000. Sælgerne er Flemming Paasch og Hemming Van, hvoraf førstnævnte vil fortsætte som CEO og minoritetsaktionær.

Selskabet havde en omsætning på 316,1 mio. DKK de seneste 12 måneder pr. udgangen af oktober 2018, og en normaliseret EBITDA i samme periode på 33,7 mio. DKK. Omsætningen kommer hovedsageligt fra Danmark, men selskabet har en stigende eksportandel på ca. 14 procent.

Partene er blevet enige om en købesum, som værdisætter selskabet til 330 mio. DKK. Aftalen er betinget af godkendelse fra danske konkurrencemyndigheder.

I forbindelse med transaktionen, blev Orkla rådgivet af Plesner (juridisk) og Deloitte (transaction service), mens sælgerne blev rådgivet af Andersen Partners (juridisk), ATRIUM Partners (finansiel) og EY (transaction service).