Logo-HemoJern-kopi-1200x720-1-aspect-ratio-16-9

HemoJern

Jernkilderne i HemoJern er ferrobisglycinat og hæmoglobin, og produktet er derfor ikke direkte sammenligneligt med andre jerntilskud, som udelukkende indeholder ikke-hæmjern (også kaldet ferroforbindelser). HemoJern er desuden nu tilsat C-vitamin, som øger optagelsen af jern. Ny tabletform gør tabletterne lettere at synke.

Når kvinder menstruerer, når arme og ben vokser med lynets hast i teenageårene, når den gravide mave strutter, eller når vi giver blod til blodbanken, kan der være et øget behov for jern.
For i blodet opbevarer vi to tredjedele af kroppens jern, og når vi mister blod eller har ekstra behov for blodets funktion i vækstperioder, kan der være behov for at være opmærksom på indtaget af jern.

Jern bidrager til at mindske træthed og udmattelse, en normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin samt immunsystemets normale funktion.

Produktinformation

Indhold pr. daglig dosis

 

  1 tablet 2 tabletter 3 tabletter
Jern 13,5 mg (96%*) 27 mg (193%*) 40,5 mg (289%*)
Vitamin C 40 mg (50%*) 80 mg (100%*) 120 mg (150%*)
* procent af referenceindtag for voksne og børn over 11 år.

Sundhedsstyrelsen anbefaler 40-50 mg jerntilskud dagligt fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten

Anbefalet daglig dosis for voksne og børn over 11 år:

Gravide fra 10. graviditetsuge: 3 tabletter dagligt.

Menstruerende kvinder og bloddonorer: 2 tabletter dagligt.

Øvrige brugere: 1 tablet dagligt.

Den anbefalede dagsdosis bør ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost.

 

 

Ingredienser

Hæmoglobinpulver (fra kvæg), majsstivelse, L-ascorbinsyre, fer­robisglycinat, fugtighedsbevarende middel (glycerol), overfladebehandlingsmidler (hydroxypropylmethylcellulose, magnesiumsalte af fedtsyrer, siliciumdioxid, poly­dextrose, talkum, polyethylenglycol, carnaubavoks), fyldemiddel (tricalciumfosfat), farvestoffer (titandioxid, jernoxider og jernhydroxider).

 

Opbevaring

Opbevares tørt, ved max 21ºC, beskyttet mod direkte sollys samt utilgængeligt for børn

Hvis du på dine HemoJern opdager små sorte pletter, som vist på billedet, så skal du ikke være bekymret for, om der skulle være noget i vejen med dine jerntabletter. Ved opbevaring ved højere temperaturer end 21oC kan nogle af råvarerne i HemoJern komme til at  træde tydeligere frem, i form af små sorte pletter. Det gør ikke, at produktet er farligt at indtage, men blot en kosmetisk ændring. Så du kan altså trygt fortsætte med at indtage dine HemoJern.

Spørgsmål?

Hvis du bare er lidt i tvivl og har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til vores produktspecialist, Rikke Sloth på henholdsvis 43 56 56 56 eller forbrugerservice@orklacare.dk.