Certificerer for at reducere børnearbejde

Kakao er en vigtig råvare i vores chokoladeprodukter. Vi samarbejder derfor med UTZ Certified for at sikre, at den kakao, vi bruger, er dyrket på en bæredygtig måde.

 

Små kakaofarme i Vestafrika står for næsten 70% af verdens kakaoproduktion. I Orkla søger vi at reducere risikoen for børnearbejde og bidrage til at forbedre kakaobøndernes indtægtsmuligheder og levevilkår.

Certificeret kakao er det bedste virkemiddel, vi har for at sikre, at den vare, vi køber, er ansvarligt dyrket. Vi samarbejder med UTZ Certified for at sikre bæredygtig kakaodyrkning. Vores mål er, at al den kakao, vi køber til vores chokoladeproduktion, skal være bæredygtigt produceret inden 2020.

Det er dokumenteret, at UTZ skaber bedre muligheder for børnene hos de familier, som dyrker kakao. På grund af det UTZ-programmet, som de certificerede kakaobønder deltager i, har disse bønder, større høst pr. hektar og lavere udgifter. Til sammen giver det en højere indtægt, som bruges til at dække udgifter forbundet med at sende børnene i skole.

At få flere børn i skole er et af de vigtigste tiltag for at reducere udfordringerne med børnearbejde, og det er derfor meget glædeligt at se resultaterne, som viser, at andelen af børn, som går i skole, stiger, når bønderne certificeres.

Faktaboks

  • Kakao er en vigtig råvare i vores chokoladeproduktion i Norden og Baltikum.
  • Vi har som mål, at al den kakao, vi køber, skal være bæredygtigt produceret inden 2020.
  • Omkring 400 af vores produkter er i dag UTZ-mærket
  • UTZ Certified er et af verdens største, uafhængige certificeringsprogrammer for kakao.