Orkla Foods Danmark sælger Pastella til søsterselskabet Dragsbæk a/s

Orkla Foods Danmark har indgået en aftale med Dragsbæk A/S om salg af frisk pasta-mærket Pastella. Dragsbæk A/S indgår ligesom Orkla Foods Danmark i den norske koncern Orkla. Formålet med salget er at koncentrere Orkla Foods Danmark om færre kategorier og samtidig sikre en udviklingsstærk position for Pastella.

4. januar 2018

Aftalen omfatter 100% overdragelse af mærket Pastella, som omfatter frisk pasta. Aftalen inkluderer overtagelse af en fabrik med ca. 35 medarbejdere i Skovlund i Vestjylland.

– Med overdragelsen af Pastella går Orkla Foods Danmark ud af kølekategorien. Vi er glade for at kunne overdrage Pastella til Dragsbæk, som har stærke kompetencer til at udvikle forretningen, samtidig med at Pastella på denne måde kan forblive inden for Orkla-koncernen, siger Atle Vidar Nagel Johansen bestyrelsesformand i Orkla Foods Danmark.

– Overtagelsen af Pastella giver os nye forretningsmuligheder, og vi ser frem til at udvikle virksomheden med nye produkter og tilføre ny omsætning, siger Christian Munk, Adm. Direktør i Dragsbæk A/S.

Pastella blev grundlagt i 1989 som en del af Tholstrup Cheese, og blev opkøbt af Arla i 2006. Orkla Foods Danmark overtog Pastella i 2007.

Transaktionen forventes at blive gennemført primo/medio januar 2018, med regnskabsmæssig virkning fra 1. januar 2018.

Ref.:

Koncerndirektør Kommunikation og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Tlf.: +47 928 45 828

Direktør Investor Relations
Mattias Orrenius
Tlf.: +47 983 66 334

Om Orkla

Orkla er en ledende leverandør af mærkevarer og konceptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bagerimarkedet i Norden, Baltikum og udvalgte markeder i Centraleuropa og Indien. Orkla er noteret på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Koncernen havde i 2016 en omsætning på ca. 38 mia. NOK og ca. 18.000 ansatte.