Orkla-paa-Dow-Jones-toppliste-for-baerekraft800X500-aspect-ratio-16-9

Orkla er igen med på Dow Jones’ indeks over bæredygtighed

For 8. år i træk belønnes Orklas indsats inden for bæredygtighed med en plads på det anerkendte Dow Jones Sustainability Index.

13. september 2018

– Vi har store ambitioner for Orklas arbejde med bæredygtighed, da vi ser, at dette bliver mere og mere vigtigt i forhold til at skabe vækst og bygge tillid. At vi inkluderes i en af verdens bedst ansete bæredygtighedsindekser er en vigtig anerkendelse af det arbejde, vi laver. Det inspirerer os til at gøre endnu mere, siger Orklas Vice President CSR Ellen Behrens.

Dow Jones Sustainability Index er et internationalt vurderingssystem, der siden 1999 har rangeret virksomheder verden over på bæredygtighed. Indekset bliver af mange betragtet som verdens mest betydelige rangering af selskabers præstationer inden for miljø og samfundsansvar. Derfor tjener det som en vigtig rettesnor for investorer og andre interessenter i vurderingen af ikke-finansielle resultater.

– Flere og flere mennesker er opsat på at fremme et bæredygtigt forbrug ved at smide mindre mad ud, bruge mindre plast og i det hele taget foretage flere grønne valg i dagligdagen, siger Behrens. I Orkla vil vi hjælpe med at udforme fremtidens løsninger for vores produkter. Og vi har øget vores indsats betydeligt på nøgleområder som ernæring og sundhed, bæredygtigt indkøb og miljø, forklarer Ellen Behrens.

Orklas bæredygtighedsmål for perioden frem til 2025 indebærer en gradvis overgang til vedvarende energi, øget ressourcegenopretning og produkter, der fremmer en sund og bæredygtig livsstil.

Orkla har været medtaget på Dow Jones Sustainability Index de sidste otte år.