Sammenlægning skal styrke Orkla selskaber i Danmark

Orkla lægger to af sine forretninger i Danmark sammen. Fremover vil Orkla Foods Danmark og Orkla Confectionery & Snacks Danmark få én fælles ledelse og operere under navnet Orkla Danmark.

March 2, 2021

I dag består Orkla i Danmark af flere selskaber, og ændringen gælder to af selskaberne, som slås sammen til én operativ enhed.

”Formålet med sammenlægningen er at skabe en større og mere slagkraftig enhed på længere sigt til fordel for os selv og vores kunder. Orkla Danmark vil styrke sin position som ledende dansk fødevare -og snacksleverandør og vil være endnu bedre rustet til at møde krav fra fremtidens forbrugere,” siger Atle Vidar Nagel Johansen, CEO for Orkla koncernens Foods division.

”Begge virksomheder er to af Orklas succesfulde forretninger i Danmark. Vi har to sæt stærke medarbejdergrupper og flere velfungerende fabrikker på tværs af landet. For at opnå en øget styrke har vi tidligere lagt selskaber sammen i andre lande og opnået gode, langsigtede resultater,” siger Ingvill T. Berg, som er CEO for Orkla koncernens Confectionery & Snacks division.

Det bliver den nuværende CEO for Orklas danske fødevaredivision, Carsten Hänel, som skal stå i spidsen for Orkla Danmark. Dermed siger Orkla også farvel til den mangeårige administrerende direktør for den danske snackdivision, Kim Munk, som af private årsager har valgt ikke at være en del af det nye set-up.

”Vi takker Kim Munk for hans store og loyale indsats gennem mange år og ønsker ham al det bedste, siger Ingvill T. Berg og byder samtidig Carsten Hänel velkommen som leder for Orkla Danmark. Carsten Hänel har tidligere været både salgsdirektør og CEO for Orklas snackforretning i Danmark, efterfulgt af en periode uden for Orkla inden han vendte tilbage til koncernen som CEO for fødevareforretningen i 2018. I perioden udenfor Orkla var Carsten Hänel blant andet administrerende direktør for Carlsberg Danmark.

Orklas andre forretningsenheder i Danmark er ikke omfattet af sammenlægningen og fortsætter uden ændringer.

 

For yderligere information, kontakt venligst:
Nilüfer Sahin, Kommunikationsdirektør for Orkla i Danmark
Tlf.: 26 82 22 97

 

Om Orkla 

Orkla-koncernen er en af de største leverandører af mærkevarer og koncepter til dagligvarehandelen, bagerier, kantiner og apoteker i Norden, Baltikum og i udvalgte lande i Centraleuropa og Indien. Orkla er børsnoteret i Oslo, hvor koncernen også har sit hovedsæde. I 2020 havde Orkla-koncernen en omsætning på omkring 34 milliarder DKK og beskæftigede over 18.000 medarbejdere.

Orkla selskaberne i Danmark omsatte samlet for 3,4 milliarder DKK i 2019, hvoraf de nu sammenlagte virksomheder stod for lidt under 2 milliarder DKK. Orkla i Danmark beskæftiger omkring 1.600 medarbejdere fordelt på kontorer og fabrikker fra Vallensbæk og Odense til Thisted og Randers.

Nogle af Orklas mærkevarer i Danmark er KiMs, Havrefras, Beauvais, Den Gamle Fabrik, HUSK, Futura, Jordan, Livol, Möller’s Tran, UniKalk, Odense Marcipan og Naturli’. Orkla selskaberne i Danmark samarbejder med kunder inden for blandt andet dagligvarer, foodservice, apoteker, bagerier og fødevareindustrien. Læs mere på orkla.dk