Eace_Asbjoern-og-Ziggi-2-scaled-aspect-ratio-16-9

Nej fra Løvens Hule - men idé vandt og Orkla køber op

Orkla Care i Danmark køber nu en stor bid af Eace Gum - Danmarks første virksomhed der laver funktionelt tyggegummi (red: fx tyggegummi med vitaminer). Næste skridt for vækstvirksomheden er bl.a. at styrke hjemmemarkedet, manifestere brandet i Norden og lancere nye produkter til nye behov.

Løvens Hule var ikke klar til at investere i det dengang 25-årige startup-par bag Eace, Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung, da de præsenterede dansk tyggegummi med vitaminer i. Det var Orkla Care derimod, som i 2021 købte 30 pct. af virksomheden. Og nu køber virksomheden yderligere op, så ejerandelen stiger til 49 pct.

Eace Gum gør det muligt at indtage næringsstoffer ved at tygge på et friskt stykke tyggegummi. Et koncept som den yngre forbruger i høj grad har taget til sig. Det er på rekordtid lykkes at hæve kendskabet til Eace fra stort set nul til 61 pct. hos de 15 til 29-årige[1]. Og antallet af butikker i primært Danmark, hvor produkterne er på hylderne, er steget fra 800 til 3.000 på to år.

Forbrugerne har en øget interesse for kosttilskud – både herhjemme, men også globalt. Særligt er der en stigende efterspørgsel efter andre måder at tage kosttilskud på – en trend som Eace’s produkter taler direkte ind i. Globalt er interessen for tyggegummi med nye funktioner stor blandt forbrugerne, forventeligt 10 mia. dollars i 2024[2].

Parterne bringer forskellige styrker med ind i ejerskabet

Både Orkla Care og makkerparret bag Eace taler om det perfekte match. Hos Orkla Care siger Tina Møller, marketing- og innovationsdirektør: ”Vi køber en større andel af Eace, fordi det ganske enkelt er en succes, der har potentiale til at vokse sig endnu større – i hele Norden. Vi tror på produktet som en ny type kosttilskud. Og så tror vi på stifterne, og måden de investerer sig selv i at brande virksomheden på. De har på rekordtid formået at skabe en imponerende høj kendskabsgrad på 61 pct. for relativt få midler og har skabt et stærkt community rundt om virksomheden”.

Innovation skal drive væksten
Eace har siden det første produkt – Vitamin Gum – lanceret flere produkter som fx Energy Boost og White Smile. Resultatet af samarbejdet mellem Eace og Orkla-brandet Jordan er produktet White Smile, som er blevet et af virksomhedens bedst sælgende produkter. Endnu et helt nyt produkt er netop på vej på butikshylderne, og en nyhed mere kommer i 2024.

Næste del af vækstrejsen handler om at styrke salgsindsatsen, så der kommer flere Eace-produkter på hylderne i butikkerne – og med solidt rygstød fra Orkla Care – at få Eace-produkterne godt etableret på de nordiske markeder.

Asbjørn Dencker fra Eace Gum siger om perspektiverne i samarbejdet: ”Orkla har været i business i 350 år og har en kæmpe viden om dagligvarebranchen, kosttilskud og eksport, som er guld værd, når man som iværksættervirksomhed skal have endnu mere gang i vækstmotoren. Derfor betyder det rigtigt meget for os, at Orkla Care investerer yderligere i Eace Gum”.

Ambitionen for fremtiden er klar: positionen som frontløber skal bevares og forsvares gennem nye produkter, et stærkt salgsarbejde, nye markeder, og en fortsat dyrkning af en stærk og troværdig relation til de yngre forbrugere.

 

[1] Norstat

[2] ReportLinker: Functional Chewing Gum Market – Global Outlook and Forecast 2019-2024

 

Fakta – om Orkla Care Danmark
Orkla Care Danmark er markedsleder inden for kategorier som kosttilskud, mundpleje og sårpleje i Danmark. Derudover markedsfører virksomheden produkter inden for personlig pleje. UniKalk, HUSK, Livol, Pikasol, Futura, Longo Vital, Möller’s, Maxim, Gerimax, Jordan, Salvequick og Vivag, er blandt virksomhedens mange kendte brands.

Orkla Care Danmark beskæftiger 250 medarbejdere på hovedkontoret i Vallensbæk og to produktionssteder i Ishøj og Lynge. Virksomheden er en del af Orkla ASA, som er et førende industrielt investeringsselskab med hovedsæde i Oslo.

 

Fakta – om Eace

Eace Gum blev startet af iværksætterduoen Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung i 2019. Virksomheden blev stiftet med en mission om at lave tyggegummi der udover at smage godt, også er tilsat funktionelle nærringstoffer, der giver et boost i hverdagen.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

 

Katrine Marie Sørensen,
Kommunikationskonsulent hos Orkla Care Danmark A/S
M.: 20 60 26 84
E: katrine.sorensen@orkla.dk

Asbjørn Dencker
CEO og medstifter af Eace
M.: 41 11 78 99
E: asbjorn@eace.dk

 

Pressefoto – kan frit benyttes: Orkla Care / Eace Gum