Orkla-og-Eace_af-Henrik-Frydkjaer_mindre-format_2500px-1200x750-1-aspect-ratio-16-9

Løvens Hule var ikke klar til tyggegummi med vitaminer – det var Orkla

Orkla køber ejerandel i opstartsvirksomheden Eace Gum, som er først på det danske marked med tyggegummi tilsat vitaminer. Målet i Danmark er at være på hylderne i 1500 butikker inden årets udgang, og forude venter et globalt marked i milliardklassen.

6. september 2021

For et år siden stod det nu 26-årige makkerpar bag Eace, Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung, foran ’løverne’ i Løvens Hule. De fik ros for deres forretningsidé, som er: Tyggegummi tilsat vitaminer. Men de to iværksættere blev sendt hjem med besked om, at de kunne komme tilbage, når virksomheden var mere moden. I dag har de underskrevet aftale med Orkla Care Danmark, som køber sig ind i virksomheden, der dog fortsætter som selvstændig virksomhed.

Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung er selv i målgruppen for det produkt, de har udviklet. Med deres tyggegummi vil de være en lille hjælp til en hverdag med mere sundhed og velvære. Deres tyggegummi med vitaminer er blandt andet tiltænkt unge som dem selv, som glemmer at tage vitaminpillen, når de er flyttet hjemmefra.

Orklas medejerskab i start up-virksomheden skal være med til at sætte fart under Eace’s drømme om at blive en væsentlig spiller på markedet for tyggegummi, der kan andet og mere end at smage godt og give frisk ånde.

Første gang i Danmark

Allerede nu er Eace i 800 butikker i Danmark og i 100 i Dubai. Virksomheden er alene på det danske marked med tyggegummi tilsat vitaminer.

”Vi var så sikre på vores forretningsidé, at et nej fra Løverne blot var startskuddet til at finde den helt rigtige medejer. Det har vi fundet i Orkla. Det er en drøm at have Orkla med i ejerkredsen, fordi virksomheden har været i business i 350 år og besidder en stor viden om Fast-moving-consumer-goods, kosttilskud, detailhandlen og en stribe andre vigtige områder, som er helt essentielle for, at Eace kan vokse stort,” siger Asbjørn Dencker, CEO og stifter af Eace.

Alene i Danmark bliver der hver dag købt 100.000 pakker tyggegummi, og interessen for tyggegummi med nye funktioner er stor blandt forbrugerne (10 mia. dollars globalt i 2024). I Danmark viser en analyse, at 70 pct. af danskerne ønsker tyggegummi tilsat vitaminer.

Forfriskende nyt til de unge

Med hensyn til, hvorfor Orkla nu investerer i Eace, siger Ingri Wangen Ohlsen, CEO for Orkla Care Danmark:

”Eace kommer med fornyelse – et nyt og spændende produkt til de unge. Forbrugerne kender os for en lang række kosttilskud, fx UniKalk og Livol. Vi ønsker hele tiden at ligge i front på markedet. Derfor tænker vi innovation på mange måder. Medejerskab af en opstartsvirksomhed som Eace er oplagt. Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung er selv unge, og de rammer med deres anderledes produkt og design andre unge, som er åbne overfor nye måder at tage kosttilskud på. Det er virkelig interessant,” siger Ingri Wangen Ohlsen, CEO for Orkla Care Danmark.

Ambitionerne i Eace er store. Målet er alene i år at være ude i mindst 1500 butikker. Internationalt er målet at tælle langt flere butikker, nye markeder og nye produkter. Virksomheden ser mod Tyskland og Norden som de næste oplagte markeder.

Om parterne bag

En god idé skal prøves af. Sådan har Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung det. De to forretningspartnere på 26 år står bag Eace, som blev stiftet i 2019. De mødte hinanden gennem en fælles bekendt og kunne med det samme se, at de ville supplere hinanden godt. Asbjørn Dencker har været iværksætter siden han var 17 og har en baggrund fra CBS – en bachelor i International Business & Politics. Ziggi Harttung har en bachelor i grafisk design fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.

Orkla Care har stor viden og erfaring (ledende position) inden for helsekost, sportsernæring, mundpleje og sårpleje, og er kendt for varemærker som UniKalk, Livol, Pikasol, Futura, Longo Vital, Møllers, Maxim, Gerimax, Jordan, Salvequick og Vivag.

Eace forbliver med at være et selvstændigt selskab, hvor Orkla ejer 30 pct.

 

Om produktet – kort

Tyggegummiet kombinerer oplevelsen og den friske smag fra et stykke kvalitetstyggegummi med tilskuddet af vitaminer (10 forskellige vitaminer). Tyggegummi er velegnet til at ’transportere’ aktive ingredienserfordi kroppen helt naturligt gør sig klar til at modtage næringsstoffer, når vi tygger.

Ét stykke tyggegummi fra Eace indeholder 25 pct. af det daglige vitaminbehov.

Se mere: https://eacegum.com/