Jaan-Ivar-portrett-WP-aspect-ratio-16-9

Jaan Ivar Semlitsch ny koncernchef i Orkla

Den nye topchef i Orkla har baggrund i Elkjøp, Dixon Carphone, Rema Industrier, Plantasjen og Statoil Retail. ”At kunne lede Orkla ind i fremtiden er på mange måder en drøm, som går i opfyldelse”, siger Jaan Ivar Semlitsch (47).

5. juni 2019

”Jeg er glad for, at Jaan Ivar Semlitsch har takket ja til stillingen. Han har 24 års bred ledererfaring fra nordisk og international virksomhed, og han har med stor succes været topchef i en række virksomheder. Den samlede bestyrelse mener, at Semlitsch er den rette person til at lede Orkla i tiden, som kommer”, siger Orklas bestyrelsesformand Stein Erik Hagen.

Jaan Ivar Semlitsch kommer fra en stilling som koncernchef i Elkjøp Nordic, som han har ledet i mere end seks år. Det seneste år har han desuden været topleder af moderselskabet Dixon Carphone’s internationale virksomhed.

Semlitsch var administrerende direktør for Rema Industrier fra 2009 til 2013, Plantasjen fra 2007 til 2009 og chief operating officer i Statoil Retail Europe fra 2004 til 2007. Fra 2001 til 2004 varetog han stillingen som administrerende direktør i Expert Danmark. Fra 1995 til 2001 var han ansat i Mckinsey & Company, hvor han havde en række opgaver for virksomheder inden for dagligvarebranchen.

Semlitsch er bestyrelsesmedlem i DnB og Brav Norway (tidligere Swix Sport). Han er uddannet civiløkonom fra Norges Handelshøyskole og har en MBA Scholarship fra Kellog School of Management.

”Jeg er meget taknemmelig for, at jeg får muligheden for at lede Orkla i en ny og spændende fase for koncernen. Jeg ønsker at bygge videre på Orklas stærke positioner i en række markeder og udvikle selskabet til fremtiden”, siger Orklas nye koncernchef Jaan Ivar Semlitsch.

Jaan Ivar Semlitsch tiltræder efter nærmere aftale senest 1. december.

Peter A. Ruzicka gik af som koncernchef i Orkla den 7. maj. Terje Andersen er tiltrådt som konstitueret og vil fortsætte i denne stilling frem til Semlitsch’s tiltrædelse.