30cfa676-b0fc-4c40-b4f4-07a4b079b842-w_960-aspect-ratio-16-9

HUSK® Psyllium Mavebalance er tilbage på hylderne med valideret varmebehandling

I april trak Orkla Care, ud fra et forsigtighedsprincip, alle produkter af mærket HUSK® ud af markedet efter at myndighederne satte få af produkterne i mulig forbindelse med et salmonellaudbrud i Danmark. Efter samarbejde med eksterne eksperter har Orkla Care Danmark udviklet en valideret varmehandling af kosttilskuddet, som nu er tilbage på markedet.

28. oktober 2021

Det er en varmebehandlet udgave af kosttilskuddet HUSK® Psyllium Mavebalance, der er vendt tilbage til hylderne i de danske butikker. Orkla Care har brugt de seneste måneder på både at gennemgå alle processer omkring produktionen af kosttilskuddet og på at udvikle en endnu mere sikker måde at bearbejde råvaren psyllium-frøskaller fra Indien, hvor majoriteten af råvarerne til danske og europæiske producenter kommer fra.

Det mest centrale element i den nye produktion af kosttilskuddet er, at råvaren fra Indien bliver varmebehandlet på en fabrik i Europa. Den nye produktionsproces har undergået omfattende test for at dokumentere, at den leverer et mikrobiologisk sikkert produkt.

– Vi besluttede efter et intenst og dedikeret forløb at varmebehandle vores HUSK® Psyllium Mavebalance, før vi ville sende det på markedet igen. Varmebehandlingen er effektiv mod salmonellabakterier, hvis der skulle være nogen til stede i råvaren. Vi kunne dog hurtigt konstatere, at der ikke fandtes løsninger på markedet, der levede op til vores høje sikkerhedskrav. Efter at have gennemgået mulighederne i markedet har vi derfor investeret i at etablere en helt ny, valideret varmebehandlingsproces i samarbejde med eksterne specialister. Derfor vurderer vi også, at vores proces giver et mikrobiologisk sikkert produkt, siger Nilüfer Sahin, kommunikationsdirektør for de danske Orkla-selskaber.

Forbrugertest viser tilfredshed med varmebehandlet HUSK® Psyllium Mavebalance

Orkla Care har ladet det nye varmebehandlede kosttilskud blive testet hos forbrugere for at sikre, at produktet er lige så effektivt som før varmehandlingen. Og forbrugerne vender tommelfingeren opad.

“Forbrugere, som har testet det nye kosttilskud, melder om en lige så effektiv virkning som før varmebehandlingen. Ved siden af produktsikkerheden har det været topprioritet for os,” siger Nilüfer Sahin.

Den nye varmebehandlingsmetode og samarbejdet med en ny leverandør betyder, at processen med at fylde hylderne i butikkerne og hjemme hos forbrugerne går langsommere end Orkla Care kunne tænke sig.

“Vi gør alt hvad vi kan for at sikre nok produkter. Men netop den nye varmebehandlingsproces i vores produktion gør, at forsyningen af produkter til butikkerne går langsommere her i starten” siger Nilüfer Sahin og fastslår, at virksomheden snart er tilbage på en normal leveringskapacitet.

I første omgang er det kosttilskuddet, HUSK® Psyllium Mavebalance, der er vendt tilbage til markedet, mens de HUSK®-produkter, der har status som naturlægemidler, vil være noget længere undervejs. Ved ændringer af lægemiddelproduktionen kræver det en særskilt myndighedsgodkendelse, som Orkla Care må afvente.

FAKTABOKS

Følgende produkter er tilbage på markedet:

  • HUSK® Psyllium Mavebalance i pulverform og kapsler
  • FiberHUSK ® til bagning og madlavning