KM-12-1200x750-1-aspect-ratio-16-9

Hos Orkla går business og bæredygtighed hånd i hånd med ny overskudsbutik

Orkla Confectionery & Snacks Danmark, som står bag brandet KiMs, øger sit fokus på bæredygtighed og madspild med to nye initiativer, der har fokus på at sælge produkter, som ellers skulle destrueres.

27. januar 2020

Bæredygtighed og madspild står højt på dagsordenen hos Orkla. Som led i indsatsen mod madspild åbnede Orkla i november en webshop for sit brand KiMs, og nu er der en overskudsbutik på vej.

Begge steder kan forbrugerne købe varer, som ikke længere kan afsættes til dagligvarebutikkerne. Det drejer sig primært om overskudsvarer, som f.eks. produkter der nærmer sig ’bedst før’ datoen, eller som er pakket i udgået emballage, og derfor tidligere ville blive destrueret. De to nye initiativer er med til at reducere både mad- og emballagespild.

”Vi arbejder mere og mere systematisk med bæredygtighedsinitiativer, og vi er først lige begyndt. Med en ny webshop og fysisk butik for overskudsvarer går vi helt nye veje for at minimere madspild og samtidig leve op til forbrugernes forventninger om adgang til et bredt sortiment,” siger Kim Munk, CEO hos Orkla Confectionery & Snacks.

Butikken med overskudsvarer åbner i Odense i slutningen af januar og får adresse på én af Odenses bydele under udvikling med street food marked, uddannelsessteder og livet ved Odense havn som nabo. Ud over overskudsvarer vil man her også finde KiMs’ fulde sortiment – et tiltag, som forbrugere landet over har hilst velkommen med stor interesse.

Webshoppen allerede en succes
Succesen startede med åbningen af KiMs Webshop i slutningen af november. Orkla har fået mange positive tilbagemeldinger fra forbrugere, der især har bakket op om tiltaget med varer, der er ved at løbe på dato. Chips og snacks kan ofte holde sig over den dato, der er angivet på posen med ”bedst før”.

Ud over initiativet for at bekæmpe madspild arbejder Orkla med mange andre initiativer for at skærpe fokus på bæredygtighed. Disse initiativer vil virksomheden løfte sløret for i de kommende måneder.