Tærter med knas

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 500 g broccoli
  • 8 skiver bacon, 125 g
  • 150 g kyllingekød, kogt eller stegt
  • smør
  • 6 portionstærteforme (11 cm)
  • 1 rulle tærtedej, 270 g
  • 2 hjertesalat
  • 1 dl rosiner/tørrede blåbær
  • 0.5-1 dl kerner, solsikke/græskar
  • 0.5 dl fromage frais
  • 0.5 spsk Bähncke Taffel/Grov Sennep
  • Citronsaft

Tærtefyld

  • 3 æg
  • 3 spsk cremefraiche
  • 3 spsk neutral flødeost
  • 1 dl sødmælk
  • 0.5-1 spsk kværnet karry
  • 1 spsk Bähncke Jubilæum Sennep
  • 30 g revet emmentaler
  • salt og peber

Opskrift

Tænd ovnen på 200 grader. Pil løget og hak det fint. Skær broccolistokken fra og skær broccolien i små buketter. (Se Tip: om brug af broccolistokken) Skær baconskiverne i strimler og rist dem sprøde på en tør pande med løg og broccoli. Sluk for varmen og kom halvdelen af fyldet i en skål og gem til salaten. Vend resten med kyllingekødet.

Pisk æggene til tærtefyldet sammen og tilsæt resten af ingredienserne.

Smør tærteformene med smør og beklæd dem med dejen. Prik dejen med en gaffel og fordel kyllingefyldet i tærterne. Hæld æggeblandingen over og bag tærterne i ovnen i ca. 25 minutter. Vend resten af det ristede bacon og broccoli med hakket salat, rosiner, æbler og kerner. Rør dressingen af fromage frais og sennep og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend salaten i dressingen og server til de varme tærter.

TIP

Du kan også lave tærten i en stor tærteform à 24 cm. Bagetid:

Ca. 35-40 minutter. Tærterne er egnede til nedfrysning. Så er de klar til nem aftensmad.

Varier evt. fyldet efter smag fx med andet stegt kød, laks eller rejer.

Broccolistokken kan du snitte fint og vende med citronsaft og sennep og bruge den i salaten. Du kan også blende stokken og komme den i en kødsauce til fx pasta.