Sushirulle med wasabi og laks

Portioner
4

Ingredienser

  • 200 g sushiris
  • 1.5 spsk sukker
  • 1.5 spsk risvineddike
  • 150-200 g fersk laks uden skind
  • 0.5 agurk
  • 1 avocado
  • 0.5-1 dl Bähncke Pommes Frites Dressing
  • wasabipulver/pasta
  • frisk lime
  • salt og peber
  • 3-4 tangplader
  • evt. sushimåtte
  • evt. sesamfrø

Opskrift

Tilbered sushirisene efter anvisning på pakken. Opløs sukkeret i risvineddike, hæld blandingen over de varme færdigkogte ris og lad dem afkøle på køkkenbordet. Skær den ferske laks i lange tynde strimler (som en tyk blyant). Skyl agurken og skær den i strimler på langs. Halver avocadoen, fjern stenen og skær avocadokødet i skiver. Rør Bähncke Pommes Frites Dressingen med wasabi og smag til med limesaft, salt og peber.

Læg en tangplade på sushimåtten og fordel lidt ris på tangpladerne. Lad en stribe på ca. 3 cm være fri i toppen væk fra dig. Læg strimler af laks, agurk og avocado på risene. Smør wasabidressing over fyldet, drys med sesamfrø og rul tangpladen sammen. Fugt den frie ende med lidt vand og luk rullen stramt sammen. Læg rullen på køkkenbordet med lukningen nedad og vent med at skære rullerne i skiver, indtil de skal serveres.

TIP

Du kan også bruge anden fisk som tun eller multe. Husk at fersk fisk skal fryses ned i min. 24 timer inden den anvendes til sushi. Du kan i stedet komme røget laks/hellefisk eller stegte rejer og kammuslinger i sushirullerne. Hvis du ikke har en sushimåtte, kan du lave din egen af et kraftigt månedsblad med hård forside, som du pakker ind i husholdningsfilm. Sushiruller kan også serveres som forret.