Pølser med Æblekarrychutney

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1.5 spsk olivenolie
  • havsalt og peber
  • 6-8 gode slagterpølser

Æblekarrychutney

  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • 0.5 spsk paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1.5 dl Bähncke Karry Ketchup
  • 1-2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 æble
  • stødt karry

Opskrift

Tænd ovnen på 225 grader. Skær kartoflerne i både, kom dem i en skål og vend dem med olie og havsalt. Fordel kartoffelbådene i en bradepande og bag dem sprøde i ovnen i ca. 30-35 minutter. Vend i dem undervejs.

Pil løget og hak det fint. Svits det i en gryde med olie og paprika, uden at det tager farve.
Dræn de hakkede tomater, kom dem i gryden og lad det simre i ca. 10 minutter.

Afkøl blandingen lidt og vend den med Bähncke Karry Ketchup og smag til med æbleeddike og honning. Skyl æblet og skær det i tern. Vend æbleternene i chutneyen og smag til med stødt karry, salt og peber. Steg pølserne på panden og server dem til kartoffelfritter og hjemmelavet æblekarrychutney.

TIP

Æblekarrychutneyen kan holde sig i køleskabet i ca. tre dage.