Nemme marinader

Ingredienser

Asian-marinade

  • 0.5 dl soja
  • 0.5 dl sød chilisauce
  • 0.5 frisk chili
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk revet ingefær

BBQ-marinade

Krydder-marinade

  • 1 løg
  • 2 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1.5 dl vand
  • 1.5 dl Bähncke Ketchup
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk Bähncke Dijon Sennep
  • 0.5 tsk Tabasco

Opskrift

MARINADE TIL FISK
Fisk og skaldyr behøver ikke så kraftig og smagsfuld en marinade som kød. Brug blot lidt frisk citron-, appelsin- eller limesaft blandet med forskellige friske urter og lad det marinere i ½-1 time. Frisk citrussaft får proteinerne i fisk og skaldyr til at blødgøre kødet og skaber en proces, som får det til at mørne uden opvarmning.

Krydder-marinade
Pil løg og hvidløg og hak det fint. Brun det i smør i en lille gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Lad det simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Lad det køle af og kom kødet i marinaden.

TIP

Kom kødet i en frysepose og hæld marinaden over. Derved bliver al kødet marineret og luften kan lukkes ud. Lad altid kødet marinere mørkt og koldt i køleskabet gerne i et par timer. Undgå meget salt i marinaden, det trækker kødsaften ud. Brug i stedet for en god soja. Anvend ikke overskydende marinade, efter råt kød har ligget i den. Det meste kød kan marineres. Marinaden tilfører smag og kan øge kødets mørhed.