Marmorerede solæg

Portioner
4

Ingredienser

  • 100 g salt
  • 1 l kogende vand
  • 0.25 rødkål
  • 8 æg

Opskrift

Snit rødkålen fint og kom den i en gryde med salt og vand. Lad det hele koge i 40 minutter. Si rødkålen fra og lad det salte rødkålsvand køle af i en skål på køkkenbordet. Kog æggene i almindeligt vand i 20 minutter. Bank æggeskallen let og kom æggene i det salte rødkålsvand og i køleskabet i 2-3 dage.

Vagtelæg
Prøv at servre vagtelæg til frokosten i stedet for almindelige æg. De skal koge i 5 minutter og er både dekorative som pynt på bordet eller gode som en pilselv-snack med havsalt eller Dijonnaise inden middagen. Se opskrift på Dijonnaise under Hjemmerørte sennepper.

TIP

Server evt. med en hjemmelavet rejesalat Perfekt til påskefrokosten eller serveres som en smuk let sommerret. Solæg er en gammel egnsret fra Sønderjylland og er meget salt. Derfor husk den kolde snaps til. Brug også vagtelæg om morgenen og lav de fineste små spejlæg evt. på en blinispande eller en lille stegepande.

Tilberedes 2 dage før servering.