Kalvefrikassé med spæde grøntsager

Ingredienser

  • 1 kg kalveklump
  • 3.5 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 0.5 bdt dild
  • 4 estragonkviste
  • 8-10 peberkorn
  • 3 dl piskefløde
  • 3 spsk citronsaft
  • 1-2 spsk Bähncke Arffmanns/Stærk Sennep
  • 1 tsk salt
  • kartoffelstivelse, evt. Maizena
  • evt. lidt sukker
  • 1 bdt grønne asparges
  • 20 små gulerødder/karotter med top
  • 150-200 g slikærter eller 1,5 dl ærter
  • Krydderurter evt. kørvel, ærteskud, persille, estragon

Opskrift

Puds kalveklumpen for sener og skær kødet i store tern (4x4 cm). Kog hvidvinen op med vand, krydderurter og peberkorn. Tilsæt kødet, kog op og skum evt. af for urenheder. Lad kødet simre for svag varme under låg i ca. 1 time.

Tag kødet op fra kogelagen og kom det i en skål. Si kogelagen fint evt. gennem et rent viskestykke. Vask gryden af og hæld kogelagen tilbage i gryden. Kog lagen ind og tilsæt fløde, sennep, citronsaft og salt. Lad det koge ind i 15 minutter og jævn evt. med lidt kartoffelstivelse udrørt i den varme kogelage. Smag saucen til med sennep, sukker og peber.

Knæk den nederste trevlede del af aspargesene. Rens gulerødderne, asparges og slikærter og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsagerne i saucen sammen med kalvekødet og lad det koge i ca. 5-8 minutter. Anret frikasseen i dybe tallerkener og pynt med friske krydderurter. Server evt. med kogte nye kartofler.

TIP

Du kan også lave frikassé på kylling, høns eller oksekød og komme en masse andre skønne grøntsager i efter sæson.

Hvis du ikke kan få friske slikærter, så prøv med sukkerærter eller friske ærter. Du kan også bruge slikærter på frost.