Grilludstyr

Ingredienser

Opskrift

Brug altid helt rene grillredskaber af stål som f.eks. en tang, palet og gaffel. Sørg for at redskaberne har et langt skaft, så du ikke kommer for tæt på de varme gløder. Hav gerne flere grillredskaber af samme slags, men brug kun den samme til kul og en anden til maden. Hvis de er helt ens, så mærk dem evt. med plastikmaling eller neglelak.

ikke samme grilltang/gaffel til råt kød og stegt kød. Husk også at tage ekstra rene fade med ud til grillen, til det færdigstegte kød. Læg ikke stegt kød på den tallerken eller skærebrættet, som det rå/marinerede kød lå på.

Sørg for at rense grillristen godt af efter brug. Dette kan ofte klares med lidt frisk citronsaft eller kogende vand med en blød svamp. Brug ikke hårde rensende kemikalier direkte på risten.

TRÆSPYD I VAND

Hvis du anvender træspyd til dine kød- eller grøntsagsspyd, så husk at lægge dem i koldt vand forinden i ½-1 time inden kødet sættes på. På den måde undgår du at spyddene brænder på grillen.

TIP

Brug en grillstarter. Det sparer både tid, men giver også en mere ensartet optænding. Trækul brænder hurtigt og er bedst til korte stegninger på under 20 minutter. Trækul giver en mere røget smag end briketter. Briketter gløder i længere tid og giver en mere ensartet varmeafgivelse og er derfor gode til langtidsgrillning.