Fiskedeller med rugfritter og pink remopickles

Portioner
4

Ingredienser

  • 600 g hvidfisk uden ben (torsk, lange, sej)
  • 150 g rejer
  • 0.5 spsk Bähncke Stærk Sennep
  • 1 æg
  • 0.5 dl hakkede krydderurter
  • evt. dild/kørvel/purløg
  • 3 spsk rismel, evt. fuldkorn
  • smør/solsikkeolie til stegning
  • 0.5 rugbrød
  • 100 g spæde salatblade
  • 1-2 rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 spsk hvidvinseddike
  • 50 g valnøddekerner
  • 1 tsk salt
  • peber

Pink remopickles

  • 8 skiver Beauvais syltede rødbeder
  • 8 cornichoner
  • 2 dlK-Salat Remoulade
  • dild/kørvel/purløg

Opskrift

Skær fisken i grove stykker og blend den med rejer, sennep og salt. Tilsæt ægget og rør farsen smidig. Rør til sidst farsen med hakkede krydderurter og rismel. Kom et par skefulde fars på panden og steg fiskedellerne i smør eller solsikkeolie i ca. 5 minutter på hver side, alt efter størrelse. Skær rugbrødet i tykke stænger og smør dem på alle sider med smør. Rist dem på en tør pande i et par minutter på hver side, til de bliver sprøde og drys med salt. Skyl salaten og lad den afdryppe. Skræl rødbederne og riv dem groft evt. med et juliennejern.

Vend rødbedestrimlerne i salaten, dryp med olivenolie, eddike og frisk peber og pynt med hakkede valnødder. Skær de syltede rædbedeskiver og cornichoner i tern og vend dem med remouladen. Smag remouladen til med resten af de friske krydderurter og server den til fiskedellerne med rugfritter og salat.

TIP:

Fiskedellerne bliver ekstra sprøde med rismel. Kan du ikke få rismel, så brug hvedemel af fuldkorn. Du kan også vende salaten i din egen hjemmelavede vinaigrette dressing.

Prøv også at servere fiskedellerne til de sprøde fritter. Se opskriften Pølser med æblekarrychutney.

Fiskedellerne er også gode dagen derpå i madpakken.