Burgerboller og agurkesalat

Portioner
8

Ingredienser

  • 0.5 l koldt vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk flydende honning
  • 150 g durum/fuldkornsmel
  • 0.5 kg hvedemel
  • olie, til hæveskål
  • mælk/æg til pensling

Agurkesalat

  • 1.5 agurk
  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike, Heidelberg
  • 0.5 dl sukker
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn

Opskrift

Rør gær ud i 2 dl vand og tilsæt resten af vandet lidt af gangen. Tilsæt salt og honning og rør melet i lidt af gangen, til dejen samler sig. Kom dejen i en stor skål smurt med olie og sæt den i køleskabet til dagen derpå. Vær opmærksom på at dejen hæver meget op. Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til 8 boller, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ½ time på et lunt sted. Pensl bollerne med mælk eller pisket æg og drys evt. med sesamfrø, stødte eller friske krydderier. Bag burgerbollerne i ovnen i 20-25 minutter alt efter størrelse.

Skyl agurkerne, skær enderne fra og skær agurken i meget tynde skiver evt. på en mandolin eller på en skæreplade. Kog vandet op med eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn. Lad lagen køle af ved stuetemperatur. Pres agurkeskiverne fri for væde og vend dem i lagen. Kom agurkesalaten på glas og opbevar det på køl.

TIP

Lav dine egne hjemmelavede burgerboller. Prøv at komme forskellige typer af mel i eller pynt dem med sesamfrø, hakkede kerner eller drys med stødte krydderier som oregano, paprika eller rosmarin. TIP TIPS & TRICKS LÆKKERT TILBEHØR Brug marinerede Pinky Løg som topping i din burger eller sandwich. Se opskrifter / Nem og Lækker Hverdagsmad / Ærtespread og Pinky Løg i Skinkesandwich.