Bløde og hårde krydderurter

Ingredienser

Krydderurtesmør

  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk persille eller anden krydderurt
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 1 tsk tørrede chiliflager

Opskrift

Der findes mange former for krydderurter og de kan groft deles op i to kategorier: Bløde og hårde krydderurter.

De bløde krydderurter, som anvendes til kolde saucer/fisk/salater og som ikke skal koge: basilikum, oregano, dild, purløg, kørvel, estragon, stevia, mynte, koriander, ærteskud og brøndkarse.

Bløde krydderurter der også kan tåle kogning: løvstikke og persille

De hårde til varme retter, saucer, kød og marinader: timian, salvie, rosmarin og laurbærblade.

Steg krydderurterne med
Få mere ud af dine krydderurter og kom dem i retten fra starten af madlavningen. Tilsæt dem evt. sammen med løg der brunes på panden eller til kød der steges til kødsovs.

Pil hvidløget og hak det fint sammen med persille. Kom smørret i en skål og vend det med hvidløg, persille og chiliflager. Kom smørret i et stykke film, rul det til en pølse og læg smørret på køl indtil servering.

TIP

Krydderurtesalt:
Brug resterne af dine krydderurter – evt. stænglerne. Tør dem og hak dem fint. Bland dem med havsalt og server dem til din mad som et hjemmelavet pift.