Avocadosalat med laks

Portioner
4

Ingredienser

  • 3 avocado
  • 1 citron
  • 600 g laksefilet uden skind
  • 100 g rucola
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk Bähncke Grov Sennep
  • 0.5 spsk honning flydende
  • 0.5 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 1 lille rødløg
  • brød

Opskrift

Halvér avocadoerne, fjern stenene og udhul avocadokødet i kugler med en ske eller et parisiennejern (halvkuglejern). Kom kuglerne/stykkerne i en skål og pres citronsaft over. Skær laksen i tern og kom dem i skålen. Skyl rucolaen og vend den i skålen med laks og avocado. Rør æblecidereddiken med sennep og honning og dryp olien i under omrøring, til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber og hæld dressingen i skålen. Pil rødløget og skær det i ringe. Vend hele salaten forsigtigt sammen og server med løgringe og brød.

TIP

Husk at fryse den ferske laks/fisk ned i 24 timer inden anvendelse. Du kan også bruge røget laks eller anden rå fisk som hellefisk eller torsk.