Orkla Venture

For at bidrage til øget innovation og nyskabelse har Orkla etableret Orkla Venture og åbner op for direkte investering i iværksættervirksomheder.

 

Ambitionen er at opbygge en projektportefølje bestående af spændende og relevante vækstvirksomheder med stort potentiale. Investeringerne vil som udgangspunkt være knyttet til Norden og Baltikum i tråd med Orklas øvrige kernevirksomhed.

Orkla Venture er etableret som en egen enhed i Orkla Investments og vil over for samarbejdspartnere optræde på samme måde som en almindelig venture fond.

 

HVAD LEDER VI EFTER?

Orkla Venture er et af Orklas midler til at nå ud til et voksende univers af iværksættervirksomheder med innovative aktiviteter, som er relevante for Orklas industri. Fokus ligger på områder, som allerede har eller i fremtiden forventes at få strategisk relevans for vores kerneområder inden for Branded Consumer Goods.

På et overordnet niveau leder vi efter ny teknologi og forretningsmodeller, som kan udfordre og ændre vores industri. Mere specifikt er vi særligt interesseret i innovation inden for områderne:

Consumer Intelligence
Sundhed
Forbrugertjenester

Vi leder også efter gode og nyskabende ideer uden for disse områder. Vores hypotese er, at der findes en række banebrydende løsninger derude, som vi p.t. ikke ved, om vi har behov for, eller om de vil påvirke os. Målet er, at Orkla Venture skaber kontakt med disse.

 

HVAD KAN ORKLA BIDRAGE MED?

Som Nordens største mærkevarevirksomhed har Orkla et bredt spekter af kompetencer, som kan være værdifulde i udviklingen af iværksættervirksomheder. Orkla har stor kompetence på tværs af værdikæden fra produktudvikling til kommercialisering, markedsføring og salg. Desuden har Orkla unik indsigt og tilgang til forbrugeren.

Orkla Venture ønsker at være en aktiv ejer, som bidrager til vækst og værdiskabelse.

 

HVORDAN KONTAKTER MAN ORKLA VENTURE?

For at kunne foretage en indledende vurdering ønsker vi en tydelig og kortfattet beskrivelse, som formidler essensen af virksomheden (ideen), og hvorfor det er relevant for Orkla at blive en aktiv investor. Alle indsendte oplysninger kan ikke holdes fortrolige, da Orkla har en bred innovationsagenda og en række aktiviteter i sine mange virksomheder. Alle henvendelser vil blive vurderet af Orkla Venture teamet, som vil tage kontakt med relevante ressourcer i koncernen for en indledende vurdering.

Vi forsøger at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt.