Orkla sælger Glyngøre til Amanda Seafoods

Orkla Foods Danmark har netop skrevet under på salget af varemærket Glyngøre til Amanda Seafoods. Frasalget hænger sammen med ønsket om at reducere kompleksiteten i forretningens portefølje for derved at øge fokus på prioriterede kategorier.

July 1, 2019

Glyngøre_Amanda seafoodss

Glyngøre er Danmarks mest kendte silde- og tunfiskmærke. Glyngøre mærket blev etableret i 1940, og produktporteføljen består af forarbejdet fisk til detailhandlen og foodservice.

– Vi er glade for, at en solid aktør som Amanda Seafoods har valgt at føje Glyngøre til sin portefølje og bygge videre på det traditionelle mærke til gavn for forbrugerne. Salget af Glyngøre er en del af Orkla Foods Danmarks strategi om at fokusere ressourcerne på vores prioriterede vækstområder, siger Carsten Hänel, CEO for Orkla Foods Danmark.

Amanda Seafoods blev grundlagt i 1916 og er i dag en del af den nordiske seafoodkoncern Insula AS.

– Vi ser frem til at inkludere et veletableret dansk varemærke i vores portefølje. Glyngøre har en stærk position hos danske forbrugere, og vi ser gode muligheder for at bygge videre på varemærket gennem innovation og produktudvikling, siger Jesper Kold Sørensen, CEO for Amanda Seafoods.

Orkla Foods Danmark har tidligere frasolgt K-Salat netop som led i virksomhedens øgede fokus på kategorier med større vækstpotentiale.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre salgsprisen. Aftalen er trådt i kraft den 1. juli 2019.

Om Orkla

Orkla koncernen er en af de største leverandører af varemærker og koncepter til dagligvarehandelen, bagerier, kantiner og apoteker i Norden, Baltikum, Centraleuropa og Indien.
Orkla er børsnoteret på Oslo Børs i Norge, hvor koncernen også har sit hovedsæde.
I 2018, havde Orkla koncernen en omsætning på DKK 31 milliarder og beskæftigede over 18. 000 medarbejdere.

 

For yderliere information, kontakt venligst:

Nilüfer Sahin
Kommunikationsdirektør for Orkla selskaberne i Danmark

M: 26 82 22 92
E: nilufer.sahin@orkla.dk