Orkla køber varemærket Havrefras

Orkla har skrevet under på en aftale, som gør selskabet til den nye ejer af varemærket Havrefras. Med købet af Havrefras med tilhørende varemærker Rug Fras og Mini Fras fra PepsiCo Inc. styrker Orkla sin skandinaviske position inden for sunde morgenmadsprodukter. Det er Orklas svenske datterselskab, Orkla Foods Sverige, som er den juridiske aftalepart.

June 2, 2020

I dag er Orkla distributør af Havrefras produkter på vegne af PepsiCo Inc. i Danmark, Norge og Sverige.

”Orkla har en førende position i skandinavisk dagligvarehandel inden for en række attraktive kategorier. Med overtagelsen af Havrefras styrker vi porteføljen med et velkendt brand, som er et godt supplement til vores andre morgenmadsprodukter,” siger Ann-Beth Freuchen, koncerndirektør i Orkla Foods i Norden og Baltikum.

”Det er en del af vores bæredygtighedsstrategi at gøre det nemmere for danskerne at vælge sundere og mere bæredygtige fødevarer. Med nøglehulsmærket passer Havrefrasprodukterne godt ind i vores strategi. Købet af Havrefras supplerer samtidig vores premium morgenmadsserie Paulúns, som senest er blevet relanceret og udvidet med nye, spændende produkter” siger Carsten Hänel, CEO for Orkla Foods Danmark.

Havrefrasprodukterne er markedsledende inden for sunde morgenmadsprodukter i Danmark og Sverige – og nummer to på det norske marked. Produktet blev lanceret i 1959, og mærket har været en del af PepsiCo siden overtagelsen af The Quaker Oats Company i 2001. Købet af Havrefras er i tråd med Orklas strategi om at videreudvikle en portefølje af produkter med en stærk sundhedsprofil.

Aftalen dækker købet af Havrefras mærket og inkluderer ikke ansatte eller produktionsfaciliteter. Parterne er enige om ikke at oplyse købsprisen.
Orkla fortsætter som distributør af PepsiCos øvrige produkter inden for juice, morgenmadsblandinger og snacks i Norden. I Danmark gælder det for varemærkerne, Tropicana og Cruesli.

For yderligere information, kontakt venligst:
Nilüfer Sahin, Kommunikationsdirektør for Orkla i Danmark
Tlf.: 26 82 22 97

VP Investor Relations
Elise Heidenreich
Tlf.: +47 951 41 147

 

Om Orkla

Orkla-koncernen er en af de største leverandører af mærkevarer og koncepter til dagligvarehandelen, bagerier, kantiner og apoteker i Norden, Baltikum og i udvalgte lande i Centraleuropa. Orkla er børsnoteret i Oslo, hvor koncernen også har sit hovedsæde. I 2019 havde Orkla-koncernen en omsætning på omkring 32,9 milliarder DKK og beskæftigede over 18.000 medarbejdere.

Orkla i Danmark består af seks selskaber, som samlet omsatte for 3,4 milliarder DKK i 2019 og beskæftigede omkring 1.600 medarbejdere fordelt på kontorer og fabrikker i lige fra Vallensbæk og Odense til Thisted og Randers.

Orkla i Danmark er organiseret i følgende selskaber:

  • Orkla Foods Danmark: Som står bag mærker som Beauvais, Den Gamle Fabrik, Bähncke, Easyfood og Fun Light.
  • Orkla Confectionery & Snacks: Som står bag mærkerne KiMs, Anyday og Panda.
  • Orkla Care: Som står bag mærker som HUSK, Gerimax, Futura, Jordan, Livol, LongoVital, Møllers Tran, Nutrilett og UniKalk.
  • Odense Group: Som står bag; det velkendte Odense Marcipan, Bæchs Conditori, som leverer frostløsninger inden for kager og desserter og Igos, som producerer marmelader og frugtfyld.
  • Credin: Som producerer ingredienser til bagerier, foodservice og fødevareindustrien.
  • CBP: Som sælger og distribuerer ingredienser og koncepter til bageri, industri og food service.

I Danmark ejer Orkla også majoriteten af Dragsbæk, som leverer fødevareløsninger til foodservice, industri og detailbranchen, Naturli’, som producerer plantebaserede produkter til detailbranchen og foodservice samt Gorms Pizza.

Kontakter

Nilüfer Sahin
Nilüfer Sahin

Kommunikationsdirektør

+45 2682 2297

nilufer.sahin@orkla.dk