Gårdlykkes Råvarer

Hos Gårdlykke udvælger vi vores ingredienser nøje, for at opnå den bedste smagsoplevelse i det færdige produkt. Vi inspireres af den danske natur og madkultur når vi udvikler vores opskrifter og derfor er vores råvarer også, så vidt muligt, fra Danmark.

Dansk oksekød

I Gårdlykkes pålægsserie bruger vi dansk oksekød. Danske landmænd har høje standarder for sundheden hos dyrerne og det betyder at kødkvaliteten af dansk kvæg er i top. Ved at bruge dansk oksekød minimerer vi transporttiden fra gård til slagteri og videre til vores pålægsmager i Christiansfeld. Til glæde for både dyr, miljø og ikke mindst smagen.

Dansk svinekød

I Gårdlykkes pålægsserie bruger vi udelukkende kød fra danske svinehold. Danske landmænd er underlagt høje standarder og regler og det betyder at kvaliteten af kødet er blandt det bedste i verden. Ved at bruge dansk svinekød minimerer vi transporttiden fra gård til slagteri og videre til vores pålægsmager i Christiansfeld. Til glæde for både dyr, miljø og ikke mindst smagen.

Gulerødder

Gulerødder navn kommer af hvad det er, nemlig gule rødder. Gulerødder er en forædlet art af skærmplantefamilien som har sin oprindelse i Centralasien, der hvor Afghanistan ligger i dag. Gulerodden får sin gul-orangefarve fra stoffet betacaroten, men findes også i bl.a. hvide, lilla og stribede udgaver. Guleroden er, ef efter kartofler, den grøntsag som der dyrkes mest af i Danmark.

Rapsolie

Der er vel ikke noget bedre varsel om sommerens kommen end de vidtstrækte gule marker af raps der breder sig over det danske landskab i april og maj. De gule rapsplanter dyrkes dog ikke kun for det smukke landskabsbilledes skyld, men især for frøene. De små sorte rapsfrø kan presses og laves til den reneste gule madolie, perfekt til at røre mayonnaise.

Æg

Når man taler om æg, så taler man normalt om hønseæg. En høne ligger æg hele året, og helt op til 315 pr. år. Høner ligger æg uanset om der er en hane i flokken eller ej, og æggene kommer normalt i serier af et æg per dag, efterfulgt af en pause på en eller flere dage. Selvom æggets farve som udgangspunkt ikke har noget med fjerpragten at gøre, så er æg fra brune høns som udgangspunkt brune, og æg fra hvide høns, hvide. Hos Gårdlykke arbejder vi på at omlægge fra buræg til æg fra fritgående høns, og du kan allerede nu købe vores ægte mayonnaise med rørt med æggeblommer fra fritgående høns. Vi regner med at skifte til 100% æg fra fritgående høns i vores produktion fra første januar 2017 og vores etiketter vil blive opdateret løbende fra denne dato.

Sort Peber

At ønske nogen “hen hvor peberet gror” er et gammelt ordsprog der betyder at man ville ønske nogen forsvandt langt, langt bort. For peberet kommer faktisk langt borte fra. Oprindeligt kom peberet nemlig fra Indien, men dyrkes nu i mange tropiske egne. Peber fås i flere farver, sort, rød, hvid og grøn peber, men faktisk stammer de alle fire varianter fra samme plante, blot høstet på forskellige modningstadier.