DE GODE RÅVARER

Det Gode Liv er fuld af god smag og ordentlige råvarer og indeholder aldrig konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer!
Bliv klogere på de enkelte råvarer og deres historie i nedenstående skriv.

TRANEBÆR

Tranebærbuske vokser vildt i moser og enge, men er efterhånden sjældne i Danmark. Indianerne brugte ofte tranebær i deres mad, og bærrene er også i dag hyppigt brugt i det amerikanske køkken.

MANDEL

En mandel er ikke en nød, som mange tror, men en stenfrugt. Frugten vokser på træer med smukke hvide og rosa blomster. Mandlen er i familie med delikatesser som fersken og abrikos.

SOLSIKKEKERNER & HØRFRØ

Dagen igennem drejer solsikkeblomsten sit blomsterhoved efter solens bevægelse hen over himlen. Hørfrø var allerede populære i oldtidens Egypten og planten findes vildtvoksende i Danmark.

ÆBLE

Der findes flere tusinde æblesorter i verden, og i Danmark har vi nydt æbler siden stenalderen. I nordisk mytologi mente guderne, at æbler fra gudinden Ydun holdt dem evigt unge.

KANEL

I dag kan det eksotiske krydderi kanel købes overalt, men før i tiden var kanel mere værd end guld. Kanel er den inderste bark fra et særligt duftende træ. Den skønne duft lokkede i gamle dage søfolk ind til fjerne kyster.

BYG

Byg er den mest dyrkede kornsort i Danmark, og den bruges både til ølbrygning og som velsmagende gryn. Før i tiden var byggrød meget almindelig og en del af en god, mættende kost.

DADLER

Dadlen har været nydt i mere end 50.000 år. I Europa blev frugten kaldt fingeræbler. I hundredevis af år var dadler noget, som kun de rigeste havde råd til at spise.

HASSELNØDDER

Hasselnøddebusken vokser vildt og kan blive mere end 100 år gammel. Hasselnødden var i oldtiden særlig eftertragtet som vinterforråd., blandt andet på grund af sin søde smag.

HYBEN

Hybenfrugten starter som en smuk og velduftende rose, som findes på buske langs strande, i klitområder og ved enge. De orange hyben smager både friskt og sødt, og forbindes med sol og sommer.

HINDBÆR

Vilde hindbær vokser i lyse skove og skovrydninger, og når de er modne, er det et sikkert tegn på højsommer i Danmark. De fleste bær er røde, men der findes også sorte og gule sorter.

KAKAO

Det gamle mayafolk i Mellem- og Sydamerika fandt kakao så guddommelig, at de tilbad en kakaogud kaldet Ek Chuah. Kakao vokser på store træer, der kaldes Kakaw. Direkte oversat betyder det ’Gudernes spise’.

KOKOS

Kokospalmen vokser langs fjerne, solrige kyster, og dens frugt, kokosnødden, er et år om at modnes. Palmen kan blomstre hele 13 gange på et år, og derfor er der friske kokosnødder på palmen året rundt.