Sustainable Development Goal
|
Orklas bidrag
|
|
End hunger, achieve food security and improved nutrition and promote sustainable agriculture
|
- Stille strenge krav til produktkvalitet, uanset hvor produktet fremstilles eller sælges, og følge op på vores leverandører med vejledning og fødevarekontrol
- Samarbejde med bønder og andre interessenter om sporbarhed og sikre produktionsmetoder
- Bruge råvarer baseret på traditionelle produktionsmetoder uden genmodificering
Inden 2020:
- Opnå bæredygtig produktion af vigtige landbrugsprodukter, marine og animalske råvarer samt emballage
- Bidrage til langsigtet forbedring af levevilkårene for 10.000 bønder
|
|
Ensure healthy lives and promote well-being for all at all ages
|
- Udvikle produkter med mindre salt, sukker og mættet fedt
- Udvikle fødevarer og produkter, som bidrager til et sundere liv
- Bidrage til at øge forbruget af fisk
- Gøre det nemmere for forbrugerne at vælge sunde madvarer via god information, vejledning og produktmærkning
- Gennemføre kampagner, som motiverer forbrugerne til en sund livsstil
- Undgå markedsføring rettet mod børn
- Samarbejde med eksterne kompetencemiljøer om forskningsprojekter vedrørende ernæring og sundhed
|
|
Promote sustained, inclusive and sustainable economic growth, full and productive employment and decent work for all
|
- Skabe langsigtet og bæredygtig vækst ved at bidrage til bæredygtig brug af ressourcer igennem hele værdikæden
- Bidrage til, at produktionen i vores leverandørkæde sker med respekt for mennesker og miljø via krav, vejledning og opfølgning på vores leverandører
- Samarbejde med certificeringsorganisationer som MSC, UTZ, RSPO og andre relevante organisationer om udviklingstiltag i udfordrende leverandørkæder
Inden 2020:
- Sikre, at alle leverandører følger Orklas etiske leverandørkrav
- Opnå bæredygtig produktion af vigtige landbrugsprodukter, marine og animalske råvarer samt emballage
|
|
Ensure sustainable consumption and production patterns
|
- Arbejde målrettet med at reducere CO2-udslip og anden miljøpåvirkning fra vores produkter og virksomheder
- Bidrage til bæredygtigt forbrug ved at udvikle produkter baseret på gode bæredygtighedsprincipper
- Bidrage aktivt til udviklingen af en cirkulær økonomi gennem forbedringsarbejde, aktiv dialog med interessenter og samarbejde med myndigheder, faglige miljøer og andre virksomheder
Inden 2020:
- Reducere CO2-udslip, energi- og vandforbrug fra egne virksomheder med 20 % (2014)
- Reducere affald fra Orklas virksomheder med 30 %
- Udvikle mere miljøvenlig emballage og produkter med reduceret miljøpåvirkning
|
|
Take urgent action to combat climate change and its impacts
|
- Reducere energiforbruget, øge andelen af energi, som kommer fra vedvarende energikilder, og finde mere miljøeffektive logistik- og transportløsninger
- Udvikle produkter og emballage med reduceret klimapåvirkning
- Sørge for, at produktionen af vores råvarer sker uden afskovning og samarbejde med bønderne om miljøvenlige dyrkningsmetoder
- Øge forbruget af vegetarmad
Inden 2020:
- Reducere CO2-udslippet fra egen virksomhed med 20 % i perioden 2014-2020.
|
|
Conserve and sustainably use the oceans, seas and marine resources for sustainable development
|
- Opnå bæredygtig produktion af vores råvarer i form af fisk og bidrage til at etablere bæredygtig branchepraksis via samarbejde med Marine Stewardship Council, Friends of the Sea og Sustainable Fisheries Partnership
- Sørge for genbrug eller genvinding af plastemballagen fra vores produkter ved at samarbejde med ledende nationale organisationer for genanvendelse og affaldshåndtering
- Engagere os i samarbejdsprojekter for at holde havet rent
Inden 2020:
- Sikre, at alle fisk og skaldyr i Orklas produkter kommer fra bæredygtige bestande
|
|
Protect, restore and promote sustainable use of terrestrial ecosystems, sustainably manage forests, combat desertification, and halt and reverse land degradation and halt biodiversity loss
|
- Sørge for, at produktionen af råvarerne, som bruges i Orklas produkter, ikke bidrager til afskovning via opfølgning på leverandører og forbedringstiltag tilpasset udfordringerne i de forskellige råvarekæder
- Bidrage til, at krav om afskovningsfri leverandørkæder bliver etableret som almindelig branchepraksis
- Reducere brugen af palmeolie og sørge for, at den palmeolie, Orkla køber, er produceret på bæredygtig vis
Inden 2020
- Opnå bæredygtig produktion af alle vigtige landbrugsvarer, der anvendes i Orklas produkter, samt pap og papiremballage uden afskovning
|
|
Strengthen the means of implementation and revitalize the global partnership for sustainable development
|
- amarbejde med myndigheder, eksterne faglige miljøer og andre interessenter om tiltag for at håndtere udfordringerne omkring ernæring og sundhed, afskovning, madaffald og andre problemstillinger knyttet til miljø og bæredygtighed
- Engagere os i Helsedirektoratets (Sundhedsstyrelsens) Saltpartnerskab og lignende myndighedsinitiativer for at reducere forbruget af salt, sukker og mættet fedt
- Bidrage til at etablere en god branchepraksis for ansvarlige indkøb via deltagelse i AIM-PROGRESS og Initiativ for Etisk Handel
- Samarbejde med certificeringsorganisationer som MSC, UTZ, RSPO og andre relevante organisationer om udviklingstiltag i udfordrende leverandørkæder
|