Sundere favoritter

Udvikling af sundere fødevarer med mindre salt, sukker og mættet fedt står højt på agendaen i Orkla. Her kan du læse mere om, hvordan vi arbejder med det.

I flere lande får befolkningen langt mere salt, sukker og mættet fedt, end sundhedsmyndighederne anbefaler. Det kan give store sundhedsproblemer og dårligere livskvalitet. Spiser man sundt og er fysisk aktiv i hverdagen, reduceres risikoen for livsstilsrelaterede sygdomme. I et folkesundhedsperspektiv betyder små forandringer i den daglige diæt hos mange mere end store ændringer hos enkeltpersoner. Derfor arbejder vi hos Orkla aktivt med at gøre de mest populære fødevarer sundere.

I godt selskab med kunder i dagligvarebranchen og andre producenter af føde- og drikkevarer underskrev vi i 2016 en samarbejdsaftale med de norske sundhedsmyndigheder. Vi skal i fællesskab gøre dagligvarerne sundere. Ifølge aftalen har vi forpligtet os til konkrete mål for reduktion af salt, tilsat sukker og mættet fedt i føde- og drikkevarer. At udvikle nye produkter, som gør det nemmere for forbrugerne at tage sunde valg og bidrage til øget bevidsthed omkring sundhed og kostvaner, er også en vigtig del af arbejdet for en bedre folkesundhed.

Resultater 2017

  • 80 tons mindre salt
    Mindre salt i pizza, færdigretter, kiks og ketchup
  • 1040 tons mindre sukker
    Mindre sukker i pålæg, mellemmåltider, smoothies, syltetøj og ketchup, saft, halspastiller, mellemmåltider, syltetøj og frokostblandinger uden tilsat sukker.
  • 960 tons mindre mættet fedt
    Mindre mættet fedt i supper, bouillon, færdigretter og chips.