Palmeoliefri mærkevarer

De fleste af Orklas madvarer, kiks, snacks og chokolade i det nordiske dagligvaremarked er nu fri for palmeolie. Vi har arbejdet for at nå dette mål i flere år ved at erstatte palmeolie med sundere alternativer.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at vi begrænser andelen af mættet fedt i kosten til ikke mere end 10 % af vores energiindtag. Orkla bidrager til at reducere folks indtag af mættet fedt ved at erstatte palmeolie med alternativer, som har en mere fordelagtig sammensætning af fedtsyrer.

Resultater

  • De fleste af Orklas madvare-, chokolade-, kiks- og snackselskaper har erstattet al brug af palmeolie med sundere alternativer.
  • Ved at udvikle produkter med en sundere fedtsammensætning har Orkla over lang tid bidraget til at reducere forbruget af mættet fedt. Reduktionstiltag gennemført de seneste fem år har givet en reduktion i årligt forbug af mættet fedt på ca. 4600 tons.
  • De fleste af Orklas madvarer, kiks, snacks og chokolade i det europæiske dagligvaremarked er nu palmeoliefri.
  • Orkla bruger palmeolie og palmekerneolie i produktionen af ingredienser til bagerisektoren. Derivater fra palmeolie og palmekerneolie bruges også inden for produkter til rengøring. Disse råvarer kommer fra leverandører, som har gode rutiner til at forhindre afskovning og opnå bæredygtig dyrkning af oliepalmer. I tillæg hertil køber Orkla en stigende andel RSPO-certificerede råvarer, som giver en yderligere kontrol