Ernæring og sundhed

Vi søger at bidrage til gode kostvaner. Derfor står udvikling af sundere fødevarer højt på agendaen i Orkla.

Bæredygtighedsløfte

Gøre det nemmere at leve sundt

Hovedmål frem til 2020

Orkla satte i 2014 følgende mål for arbejdet med ernæring og sundhed frem til 2020:

  • Udvikle produkter med mindre salt, sukker og mættet fedt
  • Lancere koncepter og innovationer, som bidrager til et sundere liv
  • Bidrage til øget forbrug af fisk
  • Gøre det nemmere for forbrugerne at vælge sunde produkter
  • Fremme ansvarlig markedsføring

I 2017 har Orkla sat nye mål for arbejdet frem til 2025.

Vi øger satsningen ved at  sætte kvantificerede mål for, hvordan selskaberne i Orkla skal bidrage til at øge salget af sundheds- og wellness-produkter samt reducere forbruget af salt og sukker.

Arbejdet med ernæring og sundhed støtter op om FNs globale bæredygtighedsmål SDG3.

Bæredygtighedsmål frem til 2025

  • Fordoble forbruget af produkter og tjenester til bedre sundhed
  • Fordoble forbruget ag produkter og tjenester som bidrager til en sundere livsstil
  • 15 % mindre salt og sukker
  • Inspirere til en sundere livsstil

Resultat 2017

  •  80 tons mindre salt
  • Mindre salt i pizza, færdigretter, kiks og ketchup
  • 1040 tons mindre sukker
    Mindre sukker i pålæg, mellemmåltider, smoothies, syltetøj og ketchup, saft, halspastiller, mellemmåltider, syltetøj og frokostblandinger uden tilsat sukker.
  • 960 tons mindre mættet fedt
    Mindre mættet fedt i supper, bouillon, færdigretter og chips.

Som en ledende producent af fødevarer og andre dagligvarer søger vi i Orkla at bidrage til bedre kostvaner. Vi ved, at blot små ændringer i salt-, sukker- og fedtindholdet i de produkter, som spises og drikkes hver dag, forbedrer folkesundheden væsentligt. Vi samarbejder aktivt med myndigheder og fødevarebranchen for at gøre hverdagsmaden sundere. Vi har arbejdet systematisk med dette gennem flere år. Vores filosofi er, at sund mad skal smage godt. Derfor går vi aldrig på kompromis med smagen, når vi reducerer mængden af salt, sukker og mættet fedt i kendte favoritter, eller når vi udvikler nye varianter.

For at få ny viden og lære mere om fødevarers indvirkning på kroppen samarbejder vi med flere kompetence- og forskningsmiljøer. Ligesom forbrugerindsigt er dette vigtigt, når vi udvikler nye produkter. Vi ser også efter sundere varianter inden for chokolade, slik og snacks, selv om enkelte produkter får lov at forblive som altid, nemlig en ren fornøjelse. Sunde kostvaner handler om en god balance mellem, hvad du spiser, og hvor fysisk aktiv du er i hverdagen.

God information er en forudsætning for at kunne tage bevidste valg i butikken. Derfor beskæftiger vi os med at gøre det nemt for vores kunder og forbrugere at se, hvad vores produkter indeholder via tydelig og ærlig produktinformation.

Læs mere om vores arbejde med ernæring og sundhed i Orklas bæredygtighedsrapport.

Sundere favoritter

Udvikling af sundere fødevarer med mindre salt, sukker og mættet fedt står højt på agendaen i Orkla. Her kan du læse mere om, hvordan vi arbejder med det.

Læs mere