Ernæring og sundhed

Vi søger at bidrage til gode kostvaner. Derfor står udvikling af sundere fødevarer højt på agendaen i Orkla.

Som en ledende producent af fødevarer og andre dagligvarer søger vi i Orkla at bidrage til bedre kostvaner. Vi ved, at blot små ændringer i salt-, sukker- og fedtindholdet i de produkter, som spises og drikkes hver dag, forbedrer folkesundheden væsentligt. Vi samarbejder aktivt med myndigheder og fødevarebranchen for at gøre hverdagsmaden sundere. Vi har arbejdet systematisk med dette gennem flere år. Vores filosofi er, at sund mad skal smage godt. Derfor går vi aldrig på kompromis med smagen, når vi reducerer mængden af salt, sukker og mættet fedt i kendte favoritter, eller når vi udvikler nye varianter.

For at få ny viden og lære mere om fødevarers indvirkning på kroppen samarbejder vi med flere kompetence- og forskningsmiljøer. Ligesom forbrugerindsigt er dette vigtigt, når vi udvikler nye produkter. Vi ser også efter sundere varianter inden for chokolade, slik og snacks, selv om enkelte produkter får lov at forblive som altid, nemlig en ren fornøjelse. Sunde kostvaner handler om en god balance mellem, hvad du spiser, og hvor fysisk aktiv du er i hverdagen.

God information er en forudsætning for at kunne tage bevidste valg i butikken. Derfor beskæftiger vi os med at gøre det nemt for vores kunder og forbrugere at se, hvad vores produkter indeholder via tydelig og ærlig produktinformation.

Læs mere om vores arbejde med ernæring og sundhed i Orklas bæredygtighedsrapport.

Hovedmål frem til 2025

  • Fordoble forbruget af produkter og tjenester som bidrager til en sundere livsstil
  • 15 % mindre salt og sukker
  • Inspirere til en sundere livsstil

Orklas arbejde med ernæring og sundhed støtter op om FN’s bæredygtighedsmål nr. 2 om adgang til tryg og næringsrig mad og mål nummer 3 om god sundhed og livskvalitet.

Sundere favoritter

Udvikling af sundere fødevarer med mindre salt, sukker og mættet fedt står højt på agendaen i Orkla. Her kan du læse mere om, hvordan vi arbejder med det.

Læs mere