Plastik

Orkla underskriver europæisk plastik-erklæring

Genanvendelse af mere plastik er afgørende i arbejdet med at løse klima- og miljøudfordringerne. Orkla underskriver europæisk plastik-erklæring og forpligter sig til at fremme genanvendelse af plastik i virksomhedens værdikæde.

24. september 2019

Det europæiske samarbejdsinitiativ The Circular Plastics Alliance lancerede i sidste uge sin vision for mere genanvendelse af plastik i Europa. Orkla er blandt de internationale selskaber, som forpligter sig til at bidrage.

 

– Plastik er et godt materiale til emballage, men vi må sørge for, at det bliver genanvendt og ikke havner i naturen. Vi sætter stor pris på det fælleseuropæiske initiativ. Branchen og myndighederne bliver nødt til at samarbejde for at etablere cirkulære værdikæder for plastik, siger Ellen Behrens, direktør for bæredygtighed hos Orkla.

 

Ved at underskrive erklæringen forpligter aktørerne sig til både at designe produkter og emballage, der kan genanvendes, bruge mere genanvendt plastik og øge efterspørgslen på genanvendt plastik. Målet er at benytte 10 millioner ton genanvendt plastik i Europa inden 2025.

 

– Et af Orklas bæredygtighedsmål er at udvikle mere miljøvenlig emballage og produkter med et reduceret klimamæssig fodaftryk. Vi er med i flere forskningsprojekter for at opbygge kompetence omkring, hvordan vi kan gøre os mindre afhængige af plastik fremover, siger Behrens. Hun understreger, at et samarbejde mellem fødevaresektoren, myndigheder og organisationer er afgørende i dette arbejde.

 

Genanvendt emballage i hele porteføljen

Orkla har allerede produkter med genanvendt plastik på markedet. Blandt andet med rengørings- og plejeprodukterne fra mærket Klar, hvor emballagen består af knap 100 % genanvendt plastik og mundplejeserien Green Clean fra Jordan, som er udviklet af 90% genbrugsmaterialer. Også mange af bakkerne til Naturli’s plantebaserede fødevarer består af 80% genbrugsplast. Ifølge Orkla er rejsen først begyndt og selskabet arbejder på en række innovationer på flere produktområder.

 

Engageret i flere plastik-projekter
Orkla er med i blandt andet forskningsprojektet FuturePack, som skal udvikle ny kompetence og teknologi for at gøre fremtidens plastikemballage mere miljøvenlig, mere biobaseret og med mere genanvendt plastik.

 

Orklas engagement i plastikagendaen er led i selskabets mål om, at al emballage fra virksomhedens produkter i 2025 skal være 100% genanvendelig. Samtidig er målet, at 75% af emballagen skal være lavet af genanvendt materiale. For plastikemballage er målet for genanvendelighed 50%.

 

EUs krav er, at inden 2025 skal 50% af al plastikemballage i EU kunne genanvendes.

 

  • Lære mere om Circular Plastics Alliance her
  • Læs mere om de bæredygtige plejeprodukter fra Klar her og Green Clean serien fra Jordan her
  • Læs mere om FuturePack her