kosttilskudsforordning-1200x750-1-aspect-ratio-16-9

Ny kosttilskudslovgivning

Vi har ændret i mængderne af udvalgte vitaminer og mineraler på nogle af vores produkter. Dette har vi gjort, fordi kosttilskudslovgivningen er ændret, og herunder grænserne for mængden af nogle af disse vitaminer og mineraler.

3. april 2019

RI-(referenceindtag)

Samtidig er RI-(referenceindtag)værdierne ligeledes ændret på produkterne til børn. Dette skyldes at Fødevarestyrelsen fremadrettet ikke længere bruger RI-betegnelsen for børn, hvorfor man nu skal oplyse de samme værdier som for voksne. Årsagen til at RI-værdierne for børn nu bliver fjernet, er fordi ny forskning på området har vist at disse værdier ikke længere kan anses som dækkende. I resten af EU-landene har der desuden altid kun været RI-værdier gældende for voksne, så også af den grund ophæver Fødevarestyrelsen RI-værdierne for børn.

RI er ikke en anbefaling eller et mål for en vis mængde af vitaminer eller mineraler, der skal indtages pr. dag, men er en slags gennemsnits betragtning af det behov for vitaminer og mineraler, som voksne og børn har. RI-værdier på vores kosttilskud angiver, hvor stor en procentdel af næringsstoffer du får ved at tage kosttilskuddet i forhold til RI værdien.

Kontakt os

Skriv endelig til Rikke Sloth, Orkla Care’s produktspecialist, hvis du har spørgsmål: forbrugerservice@orklacare.dk